İNTES’in Yirmi Yedinci Olağan Genel Kurulu Yapıldı.

İNTES’in Yirmi Yedinci Olağan Genel Kurulu, 10 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleşti. Genel kurulda, 2020-2023 döneminde görev yapacak yeni Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulları için seçim gerçekleşti.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın Yirmi Yedinci Olağan Genel Kurulu, 10 Eylül 2020 Perşembe günü 106 üye temsilcinin katılımı ile The Ankara Otel’de yapıldı.

Salgın nedeniyle Genel Kurul bu yıl sadece üyelere özel olarak gerçekleşti.

Covıd-19 salgınının ülkemizde de görülmesi üzerine, 16 Mart 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen Coronavirüs Tedbirleri Konulu Ek Genelge ile “Sivil Toplum Kuruluşlarının  genel kurulları ve her türlü toplantı ve faaliyetleri geçici olarak ertelenmiştir.” şeklindeki açıklama nedeniyle 19 Mart 2020 tarihinde yapılması planlanan 27. Genel Kurulumuzun ertelenmesi zarureti ortaya çıkmıştır.

Sendikamızın tabi olduğu 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile Anatüzüğümüz hükümleri çerçevesinde Yönetim Kurulumuz aldığı karar ile 27.Genel Kurulumuzun yeni toplantı tarihlerini 31 Ağustos 2020 ilk toplantı, 10 Eylül 2020 ikinci toplantı olarak belirlemiş ve bu tarihte sonuçlanmıştır.

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, 27. Genel Kurulu açarken konuşmasına, geçmiş dönemin değerlendirileceği ve yeni dönem hedeflerimizin belirleneceği Genel Kurulumuzun başarılı geçmesi dilekleri ile başladı

Koloğlu konuşmasında sektörün geleceğine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Gelecek yıllarda inşaat, harç ve tuğladan ibaret olmayacak, değişim ve dönüşüm hızlanacaktır. Çevreyle uyumlu, doğayla dost, doğal afetlerde güvenli inşaatlar için artık hepimize daha fazla görev düşüyor. Sektörün geleceğine hep birlikte daha fazla yatırım yapmalıyız. Finansman alternatifleri geliştirmeli, yenilikçi çözümler üretmeliyiz.  Önümüzdeki yıllarda bu değişim ve dönüşüm sürecinin yolunu açanlardan biri İNTES olacaktır.

Katılımcılara İNTES’in bu önemli gününe katılım gösterdikleri için teşekkür eden Koloğlu sözlerini şu ifadelerle noktaladı : “56 yıllık deneyimi, kamu ve özel sektörde edindiği saygın konumu ile sektörümüz için en iyisini yapacağına ve sektörün çözüm ortağı olma misyonunu, sizlerden aldığı güçle en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum.”

Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın oluşturulması sonucunda, Divan Başkanlığına Özgün İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığına Cemil Özgür İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Özgür seçilirken; Zorlu Enerji A.Ş. Genel Müdürü Aydın Akat ve ÇAP İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şencan katip üye olarak seçildi.

Başkan Cahit Karakullukçu genel kurul görüşmeleri öncesinde şu mesajları paylaştı: “İNTES’in bu yıl kuruluşunun 56.yılını kutluyorum. Yarım asrı geride bırakırken,  Üyelerini ve sektörümüzü kucaklayan güçlü bir çınar olması, gurur vericidir. İNTES sektörde ve kamu nezdinde saygın, itibarlı bir kuruluş olarak sektörün her sorununda çözüm ortağı haline gelmiş, öncü pek çok projeye imza atmış ise bunda hepimizin emeği, katkısı vardır. Ama, en büyük katkı hiç şüphesiz, bizler adına geride kalan üç yılda büyük özveriyle çalışan Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerimize aittir. Kendilerine özverileri, vizyonları için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. ”

Açılış konuşmalarının ardından Genel Kurul çalışmalarına geçildi. İNTES’in 27. Olağan Genel Kurulu, tüzük değişiklikleri, üye aidatlarının belirlenmesi, bütçenin görüşülmesi ve üyelerin dilek ve temennileri bölümüyle son buldu.

Aynı gün yapılan seçimler sonucunda Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri belirlendi.

Sandık Kurulunda İNTES üye firma temsilcilerinden Yardımcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yardımcı, Yöntaş İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Göral Göğebakan görev aldı.

Seçimler süresince Salgın nedeniyle hijyen koşullarına azami özen gösterildi, tüm sağlık ve güvenlik tedbirler alındı. Katılımcılara buna uygun donanımlara ulaşımı sağlandı.